Haarden Blog

Onderstaand de leukste en interessantste blog artikelen gerelateerd aan verwarming, haarden en kachels.

 

Hoeveel watt verbruikt een sfeerhaard?

Het stroomverbruik van een sfeerhaard waarbij de verwarming is ingeschakeld kan variëren, afhankelijk van het specifieke model en de instellingen. Over het algemeen hebben elektrische sfeerhaarden een vermogen tussen de 750 watt en 1500 watt.

Lees meer »

Hoeveel warmte geeft een pelletkachel

De hoeveelheid warmte die een pelletkachel produceert, hangt af van verschillende factoren, waaronder het vermogen van de kachel, de brandstofefficiëntie en de instellingen van de kachel. Over het algemeen wordt het vermogen van een pelletkachel uitgedrukt in kilowatt (kW).

Lees meer »

Hoe werkt verwarming via een warmtepomp

Verwarming via een warmtepomp is een efficiënte en duurzame manier om een gebouw te verwarmen. Een warmtepomp maakt gebruik van de principes van warmteoverdracht en het verschil in temperatuur om warmte uit de omgeving te onttrekken en deze naar een hoger temperatuurniveau te brengen voor verwarmingsdoeleinden. Hier is een algemene uitleg van hoe een warmtepomp werkt:

Lees meer »

Zijn houthaarden nog toegestaan in een woonwijk

In Nederland kunnen de regels met betrekking tot het gebruik van houthaarden en open haarden variëren afhankelijk van de specifieke gemeente of woonwijk. In sommige gebieden kunnen houthaarden zonder beperkingen worden gebruikt, terwijl andere gebieden beperkingen opleggen vanwege milieubescherming en luchtkwaliteitsoverwegingen.

Lees meer »

Wat word verstaan onder bijverwarming

Bijverwarming verwijst naar het gebruik van een extra verwarmingsbron om een specifieke ruimte of een deel van een gebouw te verwarmen, naast de centrale verwarming van het gebouw. Het wordt meestal gebruikt om extra warmte te bieden in een specifieke zone waar extra warmtecomfort nodig is, zonder de centrale verwarming in het hele gebouw te hoeven verhogen.

Lees meer »

Kan een sfeerhaard ook verwarmen

Ja, sommige sfeerhaarden hebben een ingebouwde verwarmingsoptie, waardoor ze naast het creëren van een sfeervol vuureffect ook warmte kunnen genereren. Deze verwarmingsfunctie kan handig zijn om een kamer op te warmen of om extra warmte toe te voegen aan een ruimte waarin de haard zich bevindt.

Lees meer »

Hoe kun je een cinewall haard inbouwen

Een cinewall haard is een prachtige toevoeging aan je interieur, waarbij een haard wordt ingebouwd in een cinewall, een wand met geïntegreerde audiovisuele apparatuur. Hier zijn de algemene stappen om een cinewall haard in te bouwen:

Lees meer »

Wat is nou een waterdamphaard?

Een waterdamphaard, ook wel bekend als een elektrische haard op basis van waterdamp, is een modern alternatief voor traditionele haarden die gebruikmaken van hout, gas of elektriciteit. In plaats van een echte vlam te produceren, creëren waterdamphaarden een realistisch vuureffect door middel van verlichte waterdamp.

Lees meer »

Is elektrisch verwarmen duurzaam

Elektrisch verwarmen kan duurzaam zijn, maar het hangt af van de manier waarop de elektriciteit wordt opgewekt. Elektrische verwarmingssystemen zelf stoten geen directe emissies uit, zoals verbrandingssystemen op basis van fossiele brandstoffen dat wel doen. Dit betekent dat ze lokaal geen luchtverontreiniging veroorzaken en geen directe uitstoot van broeikasgassen hebben.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb