Hoeveel watt verbruikt een sfeerhaard?

Gepubliceerd op 18 juni 2023 om 03:11

Het stroomverbruik van een sfeerhaard waarbij de verwarming is ingeschakeld kan variëren, afhankelijk van het specifieke model en de instellingen. Over het algemeen hebben elektrische sfeerhaarden een vermogen tussen de 750 watt en 1500 watt.

Sommige modellen hebben meerdere warmtestanden, waarbij het hogere vermogen meer warmte genereert. Als je de sfeerhaard alleen gebruikt voor het visuele effect van de vlammen en geen extra warmte nodig hebt, kun je de haard meestal op een lagere stand instellen, wat het stroomverbruik kan verminderen.

 

Wanneer de verwarming van een sfeerhaard is uitgeschakeld en alleen de visuele vlammen worden weergegeven, verbruikt de sfeerhaard meestal een lager vermogen dan wanneer de verwarming is ingeschakeld. Het exacte stroomverbruik varieert echter afhankelijk van het specifieke model en de fabrikant.

In het algemeen hebben sfeerhaarden met alleen visuele vlammen een vermogen van ongeveer 50 tot 200 watt wanneer de verwarming is uitgeschakeld. Dit lagere vermogen is bedoeld om het visuele effect te behouden zonder een grote hoeveelheid elektriciteit te verbruiken.

Om het exacte stroomverbruik te achterhalen wanneer de verwarming is uitgeschakeld, raad ik aan om de specificaties van het specifieke model sfeerhaard te raadplegen. Dit kan je helpen om een beter inzicht te krijgen in het energieverbruik van die specifieke haard.

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb